Forum & Chat

Forum

Deel hier je ervaringen met elkaar. Wil jij een vraag stellen aan andere kinderen of jongeren met diabetes? Of heb je een ervaring die je wilt delen? Dat kan op het forum!

Het forum werkt als een soort digitaal prikbord. Je kunt een vraag of opmerking plaatsen en andere deelnemers kunnen daar met een berichtje op reageren. Het kan dus zijn dat een vraag of opmerking leidt tot een discussie of een verzameling van ervaringen. De berichten op het forum blijven heel lang staan. Zo kan het dat een deelnemer kan leren van de ervaringen van een andere deelnemer die ze een jaar eerder op Suikerplein plaatste. Op die manier zal veel waardevolle informatie worden verzameld. Het diabetesteam kijkt mee op het forum en geeft haar mening wanneer zij denkt dat dit nodig is. In principe is zij echter niet actief.

Het forum bestaat uit een aantal vooropgestelde thema’s (bijvoorbeeld ‘algemeen’ of ‘pompgebruik’). Wanneer je op een thema klikt, zal een lijst tevoorschijn komen van discussies (bijv ‘van pen naar pomp’).

Deze discussies kunnen door jou worden opgestart. Een reden voor het starten van een discussie kan zijn dat je benieuwd bent naar ervaringen van anderen. Het kan ook zijn dat je graag wilt weten hoe een ander omgaat met hoge waarden tijdens een voetbalwedstrijd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ouders aanlopen tegen de omgang met diabetes door leerkrachten op school. Kennis en ervaringen van anderen kunnen helpen hiermee om te gaan. 


Chat

Je kunt direct contact hebben met iedereen die op dat moment online is. Als jouw ziekenhuis de chat gebruikt, dan is er vaak op een specifieke dag en tijd een behandelaar in de chat aanwezig.

In de chat kan iedereen die op dat moment online is meepraten.